Riverty Sweden AB

Riverty Sweden AB är ett svenskt företag som specialiserar sig på kredithantering, betalningslösningar och finansiella tjänster för både privatpersoner och företag. Företaget tillhandahåller olika tjänster som hjälper företag att hantera sina krediter och betalningar på ett effektivt sätt. Riverty Sweden AB erbjuder också inkassotjänster, kreditkontroller och finansiell rådgivning för att hjälpa sina kunder att förbättra sin ekonomiska hälsa och minimera kreditrisker.

Varför har Riverty Sweden AB gjort en kreditupplysning på mig?

Det finns flera anledningar till varför Riverty Sweden AB kan ha gjort en kreditupplysning på dig:

 1. Kreditansökan: Om du har ansökt om kredit, lån, eller delbetalning hos ett företag som samarbetar med Riverty Sweden AB, kan de ha gjort en kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet.
 2. Fakturaköp eller Delbetalning: Om du har handlat på faktura eller valt att delbetala ett köp, kan företaget som erbjuder denna betalningslösning ha anlitat Riverty Sweden AB för att genomföra en kreditupplysning.
 3. Inkassoärende: Om du har obetalda skulder eller har hamnat i ett inkassoärende, kan Riverty Sweden AB ha gjort en kreditupplysning som en del av inkassoprocessen för att bedöma din betalningsförmåga.
 4. Riskbedömning: Företag som du har en affärsrelation med kan genomföra regelbundna kreditupplysningar för att uppdatera sin bedömning av din betalningsförmåga och kreditvärdighet.

Vad innebär en kreditupplysning?

En kreditupplysning är en rapport som innehåller information om din ekonomiska historia och kreditvärdighet. Den kan inkludera uppgifter om:

 • Dina tidigare och nuvarande lån och krediter
 • Betalningshistorik
 • Eventuella betalningsanmärkningar eller skulder
 • Din inkomst och andra relevanta ekonomiska uppgifter

Syftet med en kreditupplysning är att ge en bild av din ekonomiska situation och din förmåga att betala tillbaka skulder.

Hur påverkar en kreditupplysning mig?

En kreditupplysning kan påverka din kreditvärdighet och därmed din möjlighet att få lån eller krediter i framtiden. Många kreditupplysningar på kort tid kan signalera att du har en osäker ekonomisk situation, vilket kan leda till att långivare ser dig som en högre risk.

Om du är osäker på varför Riverty Sweden AB har gjort en kreditupplysning på dig, kan du kontakta dem direkt för att få mer information. Det är också en god idé att kontrollera din egen kreditrapport regelbundet för att säkerställa att all information är korrekt och för att förstå din kreditvärdighet bättre.

Att förstå varför en kreditupplysning har gjorts och att ha kontroll över din kreditinformation är viktigt för att kunna hantera din ekonomiska hälsa effektivt.

Är Riverty Sweden AB stora?

Riverty Sweden AB är en betydande aktör inom kredithantering och betalningslösningar i Sverige. Företaget är en del av den internationella Riverty-gruppen, vilket ger dem en stark närvaro och omfattande resurser. Deras tjänster inkluderar inkasso, kredithantering och betalningslösningar, och de samarbetar med många företag och organisationer för att hantera och optimera finansiella processer. Deras omfattande tjänsteutbud och partnerskap med olika branscher indikerar deras stora inverkan på marknaden.

Är Riverty Sweden AB samma bolag som Riverty GmbH?

Riverty Sweden AB och Riverty GmbH är båda delar av samma företagsgrupp, men de är separata juridiska enheter som verkar i olika länder.

 • Riverty GmbH är baserat i Tyskland och hanterar den tyska marknaden.
 • Riverty Sweden AB är baserat i Sverige och hanterar den svenska marknaden.

Båda företagen erbjuder liknande tjänster inom kredithantering, inkasso och betalningslösningar, men de opererar under respektive lands lagar och regler. De är en del av samma globala koncern och delar därför liknande affärsmål och tjänsteutbud.

Vad är Riverty Arvato?

Riverty är ett nytt varumärke under Arvato Financial Solutions, ett globalt företag som tillhandahåller betalningslösningar och kredithanteringstjänster. Arvato Financial Solutions är en del av Bertelsmann-koncernen, en internationell medie-, tjänste- och utbildningsföretag med huvudkontor i Tyskland.

 1. Kredithantering: Hanterar kreditkontroller och riskbedömningar för att minimera kreditrisker.
 2. Inkasso: Hjälper företag att återvinna förfallna fordringar genom effektiva inkassometoder.
 3. Betalningslösningar: Erbjuder flexibla betalningsalternativ, inklusive faktura- och delbetalningstjänster.

Seriöst företag

Riverty och Arvato Financial Solutions är pålitliga aktörer inom finanssektorn med omfattande tjänsteutbud och global närvaro.

 • Del av Bertelsmann-koncernen: En stor internationell företagsgrupp.
 • Reglering och Säkerhet: Följer strikta säkerhetsstandarder och dataskyddslagar.

Är Riverty Sweden AB en bluff?

Nej, Riverty Sweden AB är inte en bluff. Det är ett legitimt företag som specialiserar sig på kredithantering, inkasso och betalningslösningar. Riverty Sweden AB är en del av en större internationell koncern och är registrerat hos relevanta myndigheter. De arbetar med många företag och organisationer för att hantera finansiella tjänster och har tillstånd från Finansinspektionen.

Indikatorer på legitimitet

 • Registrering: Företaget är registrerat hos Bolagsverket.
 • Tillstånd: De har nödvändiga tillstånd från Finansinspektionen för att bedriva sin verksamhet.
 • Transparens: Riverty Sweden AB är transparent med sina tjänster och har kontaktinformation tillgänglig för kunder.

Riverty Amazon

Det finns ingen direkt information som pekar på att Amazon använder Riverty specifikt för sina betalningslösningar men vid köp hos Amazon kan Riverty GmbH användas för kreditupplysning och inkasso. Amazon har sitt eget betalningssystem, Amazon Pay, som används för att hantera betalningar på och utanför deras plattform. Amazon Pay erbjuder en säker och smidig betalningsupplevelse för sina kunder och integreras med många e-handelsplattformar världen över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *